Центр із сортування сміття, який працює у Херсоні на вулиці Робочій, започаткував креативні екоосвітні екскурсії, які включені й до деяких туристичних маршрутів

Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на Новий день.
За словами організаторки екоосвітніх екскурсій, голова ГО "Екологічні новини" Ольги Машкової, під час екскурсій херсонцям і гостям міста розповідають про те, які упаковки від продуктів харчування та інших товарів придатні для переробки, а які розкладатимуться на звалищі десятиріччями, а той й сторіччями.
Приклад – дойпаки, у яких продають згущене молоко, майонез і навіть дитяче харчування. Цю зручну у користуванні упаковку виробники обирають, аби товар краще продавався. Про відповідальність компаній взагалі не йдеться. Тому екоексперти радять за можливості відмовлятися від харчів та інших товарів, запакованих у те, що не розкладається й не переробляється, шукати альтернативу.
"Дойпак потрапляє на полігон ТПВ, де гнитиме понад 300 років. Знищити вже непотрібний дойпак можна лише високотемпературним спалюванням, але до нього, як правило, не доходить", — розповідає Ольга Машкова.
Розроблені дві тематичні екскурсії: "Сортування – міфи та курйози" для дорослих та "Херсон сортує – місто рятує" для дітей.
Херсонський сортувальний центр – приватна ініціатива. Він працює трохи більше чотирьох місяців. Тут відбирають понад 40 видів відходів. Сміття приносять свідомі люди. Деякі види відходів приймаються на платній основі, як-то батарейки. Адже в Україні елементи живлення не утилізуються, і їх доводиться відправляти до Румунії.
Нагадаємо, Херсон вважається одним з найгірших обласних центрів України за багатьма параметрами якості життя, у тому числі – за станом екології.
https://herson.depo.ua/ukr/herson/u-khersoni-zyavivsya-nezvichayniy-vid-turizmu-smitteviy-202110121378388
Немає коментарів:
Дописати коментар